{ "title": "Lenf İltihabı", "image": "https://www.iltihap.gen.tr/images/lenf-iltihabi.gif", "date": "19.01.2024 05:42:42", "author": "nupelda esen", "article": [ { "article": "Lenf iltihabı, bakteri, virüs ve mantar gibi zararlı etmenler kan yoluyla yayılarak tüm bedende hastalık oluşturarak iltihabın oluşmasına neden olurlar. Lenf bezleri normalde görünmezler. Ama iltihap olduğunda büyürler ve görünür hale gelirler. Lenf bezlerini meydana getiren hücreler, filtre görevi yaparlar. Lenf damarları ile gelen zehirli maddeler, hastalık virüsleri ve bakteriler, lenf hücreleri tarafından parçalanarak etkisiz hale getirilir. Ama bu zararlı maddeler, lenf bezlerinin kapasitesini aşarsa, lenf bezlerine zarar verirler ve bunun sonucunda iltihaplanan bezler şişerek patlar ve içerisindeki iltihap dışarı çıkar. Genelde lenf iltihabının belirtisi, lenf bezlerinde şişlik, patlamaları halinde şiş bölgelerdeki deri üzerinde kırmızı çizgilerin oluşması şeklinde görülür.

Lenf İltihabı Nerede Görülür
Lenf İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle iltihabın nedeni araştırılmalıdır. Başka bölgedeki iltihaplara bağlı olarak oluşmuşsa, o bölgenin tedavisi kitlenin de tedavi olmasını sağlar. Genelde antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Ama mutlaka bunun doktor kontrolü altında olması gerekir. Bunun yanında bazı bitkisel ilaçlar da düzenli kullanıldığında bu hastalığı ortadan kaldırmaktır.

Lenf iltihabına bitkisel tedavi de uygulanabilir. Mesela, bir miktar güneş altında toplanmış binbirdelik otu iyice kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar zeytinyağı eklenerek ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak şiş ve ağrılı olan bölgeye sürülür ya da bir litre suyun bir avuç minik parçalara ayrılmış karaçam kozalağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez olmak üzere birer kahve fincanı içilebilir. Düzenli bir şekilde kullandığınız takdirde bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.
" } ] }