{ "title": "Diş Eti İltihabı Bitkisel Çözüm", "image": "https://www.iltihap.gen.tr/images/dis-eti-iltihabi-bitkisel-cozum-9791.jpg", "date": "19.01.2024 15:33:39", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Diş eti iltihabı bitkisel çözüm, Diş eti iltihabı dişlerde kızarıklık ve şişerek dişin şeklinin bozulması ile ortaya çıkan bir sorundur. İltihaplanan diş etleri kanamaya meyilli olur. Sorun ilerledikçe piyore olarak adlandırılan diş eti dokularında hasara yol açar. 35 yaşını geçmiş kişilerin çoğunda diş eti sorunları ile karşılaşılmaktadır. Diş ipi kullanmayanlar, diş temizliğine dikkat etmeyenler diş eti hastalıkları yönünden riskli gruplardır.

Diş Eti İltihabına Bitkisel Çözüm

Papatya: Papatya diş etinde oluşan iltihaplanmaya iyi gelen bir bitkidir. Papatya diş eti iltihabına karşı gargara şeklinde kullanıldığında faydalı olur. Papatya yalnızca diş eti iltihabı olduğu zaman değil diş eti iltihabından korunmak için de kullanılabilir. Çeyrek litre kaynar suya 3 çay kaşığı kadar papatya eklenerek 10 dakika demlenir. Ardından süzülerek yemeklerin ardından gargara suyu olarak kullanılır.

Ekinezya: Birçok hastalığa karşı şifa dağıtan ekinezya diş eti iltihabına karşı da faydalıdır. Ekinezyanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği vardır. Ekinezya ağız çalkalama suyuna 10 damla eklenerek gargara suyu olarak kullanılır.

Meyan Kökü: Meyan kökü diş eti iltihabına ve diş çürüklerine karşı iyi gelen bir bitkidir. Ayrıca plak oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Gün içinde 2-3 fincan kullanıldığında yeterli olur. Aşırı tüketimi uyuşukluk, baş ağrısı, yüksek tansiyon ve su tutulması gibi problemlere yol açabilir.

Adaçayı: Avrupa'da adaçayı yaprakları dişetlerini ovmak için kullanılmaktadır. Adaçayı içeriği ile diş etlerinde biriken kanı durdurucu bir etkiye sahiptir. Diğer tüm bitkilerde olduğu gibi adaçayı da makul ölçülerde kullanılmalıdır. Aşırı kullanımı spazm oluşumuna yol açabilir.

Çay: Çayın da kan durdurucu bir özelliği vardır. Bu sayede diş eti iltihabına ve diş etlerinde oluşan bakterilere karşı faydalı olur.

Nane: Diş eti iltihabını engellemek ve korunmak için kullanılacak en ideal bitkilerden biridir. Taze nane yaprakları diş eti iltihabına neden olan bakterilere karşı savaşır. Nane çay şeklinde de hazırlanarak diş eti iltihabı için kullanılabilir. 1 su bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenerek 5 dakika dinlendirilir. Ardından süzülerek elde edilen su gargara suyu ya da çay olarak içilebilir.

Isırgan Otu: Isırgan otu çayı antibakteriyel bir etkiye sahiptir. Isırgan otu içeren gargaralar ve diş macunları diş eti iltihabına karşı etkilidir. Bu tür ürünler dişlerde plak oluşumunu da önler.

Su Teresi: Çin'de diş eti hastalıklarına karşı su teresi yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Su teresi çiğnenerek diş eti iltihaplarına karşı kullanılabilir.

Sığır Dili Otu: Sığır dili otu yakılarak elde edilen külü diş etine sürülür. Diş etlerinde oluşan şişliğe karşı iyi gelir.

Zambak Soğanı: 4 gram kadar taze zambak soğan 1 su bardağı kaynar suya eklenip 10 dakika dinlendirilir. Günde 1 su bardağı olacak şekilde tüketilir.

Şap ve Sirke: Aynı ölçülerde şap ve sirke kaynatılır. Karışım gargara suyu olarak diş eti iltihabına karşı kullanılır.
" } ] }