{ "title": "Diş Çekimi Sonrası İltihap", "image": "https://www.iltihap.gen.tr/images/dis-cekimi-sonrasi-iltihap-8893.jpg", "date": "19.01.2024 05:10:30", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Diş çekimi sonrası iltihap, Diş çekiminden sonra apse ya da iltihap oluşması oldukça sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Genellikle diş çekimi yapıldıktan bir ya da birkaç gün içinde ortaya çıkabileceği gibi bazen birkaç hafta sonra da oluşum gösterebilir. Diş çekiminden sonra oluşan iltihabın tedavisinden önce iltihaba neden olan faktör tespit edilmelidir. Diş çekiminden sonra iltihap olasılığı daha çok 20'lik dişlerin çekilmesi ile ortaya çıkar. 20'lik dişlerin çekilmesinden sonra oluşum gösteren alveolit yakınmalar gün geçtikçe diş eti iltihabına neden olabilir. Genellikle kişi iyileştiğini zanneder, ancak alveolit şikâyetler hala devam eder.

Diş çekiminin ardından gözden kaçan ve bölgede kalan diş parçası iltihaba yol açabilen bir diğer faktördür. Ayrıca diş çekiminden sonra ağız hijyenine dikkat etmemek bölgede apse ve iltihaba yol açabilir.

Diş Çekimi Sonrası İltihap belirtileri nelerdir?
Diş Çekimi Sonrası İltihabın Riskleri Nelerdir?

Diş eti çekiminden sonra oluşan iltihap çok ciddi problemlere yol açabilir. İltihaplanmadan kalp, böbrek ve karaciğer etkilenebilir. Vücut bir nevi enfeksiyon tehdidi altına girerek enfeksiyon kan yolu ile diğer organlara kadar ulaşabilir. Bu nedenle dişlerde oluşan iltihap asla hafife alınmamalıdır. Fark edildiği anda Uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Diş Çekimi Sonrası İltihap Nasıl Tedavi Edilir?

Diş çekiminden sonra oluşan iltihap genellikle antibiyotik tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Fakat dişetinde diş parçası ya da farklı bir cisim iltihaba neden olmuşsa iltihap tedaviden sonra nüksedebilir. Bu nedenle de tedaviden önce iltihaba neden olan faktör tespit edilerek bloke edilerek tedavinin kesinliği sağlanmalıdır.
" } ] }